| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme Ambasade
ponedeljak - petak: 9:00 - 16:00

kancelarija:
secretariat.ottawa@mfa.rs

 

Radno vreme konzularnog odeljenja
(rad sa strankama)
ponedeljak - petak
: 10:00 - 14:00

konzularno odeljenje: 
 consular.ottawa@mfa.rs

Аdresa:

21 Blackburn Avenue
Ottawa, ON, K1N 8A2
Lokacija

Теlefoni: 
+1 (613) 233-6289, 233-6280

Faks:
 +1 (613) 233-7850

   

Počasni konzuli

Praznici 
VAŽNA OBAVEŠTENJA

PRIJEM STARNAKA

  • Zakazivanje termina dolaska u Konzularno odeljenje Ambasade moguće je isključivo putem sledećeg web sajta: 

ezakazivanje.ekonzulat.gov.rs
 

 U gornjem desnom uglu ove stranice promenite jezik na srpsku latinicu

  • Potrebno je da dođete najkasnije 5 minuta pre zakazanog termina. Kašnjenja će prouzrokovati automatsko otkazivanje. Ukoliko nećete biti u mogućnosti da dođete u zakazano vreme, potrebno je da izvršite otkazivanje termina najmanje 2 dana ranije putem istog web sajta.
  • Zakazivanje nije moguće putem telefona ili e-mail-a Ambasade.
  • Napominjemo da, kao i do sada, za veliki borj konzularnih usluga nije neophodan lični dolazak u ambasadu. Lično prisustvo je neophodno isključivo za podnošenje zahteva za izdavanje pasoša, davanje negativnih nasledničkih izjava i overu potpisa.
  • Svako lice koje ulazi u prostorije Ambasade mora imati zaštitu masku za lice.

Zahvaljujemo na razumevanju.


Od 1. februara, 2023 naši državljani širom inostranstva moгу da koriste nove usluge

Državljani naše zemlje koji žive u inostranstvu od 1. februara, 2023 imaјu mogućnost da u ambasadama i diplomatsko-konzularnim predstavništvima Srbije, širom sveta, postanu eGrađani i koriste elektronske usluge na Portalu eUprava euprava.gov.rs, kao i portalima  apr.gov.rs, lpa.gov.rs, e-zdravlje.gov.rs, moj.esdnevnik.rs, efaktura.mfin.gov.rs i mojaprvaplata.gov.rs

Ambasada Republike Srbije u Otavi počinje sa izdavanjem parametara i QR koda za instaliranje mobilne aplikacije ConsentID za korišćenje na portalu E Uprave 01. februara 2023.godine.

Parametri se izdaju državljanima R. Srbije koji imaju važeći identifikacioni dokument (pasoš ili lična karta). Za izdavanje parametara i QR koda, obavezno je lično prisustvo.


 
 
15. i 16. FEBRUAR 2023, OBELEŽAVANJE DRŽAVNOG PRAZNIKA REPUBLIKE SRBIJE

Ambasada Republike Srbije u Kanadi vas poziva na specijalnu projekciju Nijagarinih vodopada u bojama srpske trobojke, povodom obeležavanja Dana državnosti Republike Srbije 15. februara 2023. godine.

Vodopadi će biti osvetljeni crvenom, plavom i belom svetlošću u 22:15 EST (4:15 po vremenu u Srbiji) u trajanju od petnaest (15) minuta. Imajte na umu da je vreme osvetljavanja okvirno i podložno promenama u zavisnosti od vremenskih uslova.

Link kamere za uživo praćenje

https://www.earthcam.com/canada/niagarafalls/?cam=niagarafalls_str

 KONKURS za sufinansiranje projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore, kao i matične države i Srba u regionu

Obaveštavamo da je MSP I. Dačić 16. januara o.g. doneo odluku o raspisivanju konkursa za sufinasiranje projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanjz veza matične države i dijaspore kao i matične države i Srba u regionu, a koji imaju za cilj: upotrebu, učenje, čuvanje i negovanje srpskog jezika i ćiriličnog pisma, kulturnog, etičkog, jezičkog i verskog identiteta i unapređenje ekonomske saradnje Republike Srbije i dijaspore, kao i matične države i Crba u regionu.

Uvid u raspisane konkurse za sufinansiranje projekata možete izvršiti na sledećim linkovima:


www.mfa.gov.rs

www.dijaspora.gov.rs/konkursi.html


Opširnije...
Javni poziv za podnošenje predloga za dodelu nacionalnih priznanja za izuzetan doprinos, rezultate i zasluge u oblasti ostvarivanja saradnje i jačanja veza matične države i dijaspore, kao i matične države i Srba u regionu

21.11.2022.

Obaveštavamo da je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, doneo odluku broj 361/30-2022/01, dana 16. novembra 2022. godine, kojom se raspisuje javni poziv za podnošenje predloga za dodelu nacionalnih priznanja za izuzetan doprinos, rezultate i zasluge u oblasti ostvarivanja saradnje i jačanja veza matične države i dijaspore, kao i matične države i Srba u regionu.
Uvid u raspisani javni poziv može se izvršiti na sledećim linkovima:

https://www.mfa.gov.rs/
https://www.dijaspora.gov.rs/lat/uprava-za-dijasporu-konkursi/


Opširnije...
Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova