| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

Радно време Амбасаде

понедељак - петак: 9:00 - 16:00

канцеларија:
secretariat.ottawa@mfa.rs

 

Радно време конзуларног одељења
(рад са странкама)

понедељак - петак: 10:00 - 14:00


конзуларно одељење: 
 consular.ottawa@mfa.rs

Адреса:

21 Blackburn Avenue
Ottawa, ON, K1N 8A2
Локација

Телефони: 
+1 (613) 233-6289, 233-6280

Факс:
 +1 (613) 233-7850

   

Почасни конзули

Празници 
ВАЖНА ОБАВЕШТEЊА

ПРИЈЕМ СТРАНАКА

  • Заказивање термина доласка у Конзуларно одељење Амбасаде могуће је искључиво путем следећег веб сајта: 

ezakazivanje.ekonzulat.gov.rs 

  • Потребно је да дођете најкасније 5 минута пре заказаног термина. Кашњења ће проузроковати аутоматско отказивање. Уколико нећете бити у могућности да дођете у заказано време, потребно је да извршите отказивање термина најмање 2 дана раније путем истог веб сајта.
  • Заказивање није могуће путем телефона или имејла амбасаде.
  • Напомињемо да, као и до сада, за велики број конзуларних услуга није неопходан лични долазак у амбасаду. Лично присуство је неопходно искључиво за подношење захтева за издавање пасоша, давање негативних наследничких изјава, оверу потписа.
  • Свако лице које улази у просторије Амбасаде мора имати заштитну маску за лице.

Захваљујемо на разумевању


 
 
Говор министра спољних послова Николе Селаковића на седници СБ УН поводом извештаја о раду УНМИК

18. окт 2022.

Поштовани председниче Савета безбедности,

Уважени чланови Савета безбедности,

Поштована специјална представнице,

Част ми да се поново обраћам овом уваженом телу Уједињених нација и да данас разматрамо нови извештај генералног секретара о раду мисије УН на територији наше јужне покрајине, на Косову и Метохији.

Желим да захвалим генералном секретару и специјалној представници генералног секретара и шефу УНМИК-а на подношењу извештаја. Препознајемо напоре које гђа Зијаде улаже у обављању ове веома одговорне функције, нарочито имајући у виду неопходност свеобухватног сагледавања и комплексност ситуације на терену.

И овом приликом желим да нагласим да Република Србија високо уважава активности УНМИК на Косову и Метохији, формиране Резолуцијом СБ УН 1244. Залажемо се за њено континуирано деловање у неизмењеном и несмањеном обиму и капацитету, a посебно имајући у виду да Мисија још увек није испунила основни циљ свог мандата - миран и нормалан живот свих грађана наше јужне Покрајине...


Oпширније...
Председник Вучић председавао Самитом у оквиру иницијативе Отворени Балкан

02.09.2022.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić predsedavao je Samitom u okviru inicijative Otvoreni Balkan zajedno sa predsednikom Vlade Republike Albanije Edijem Ramom i predsednikom Vlade Republike Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim. Samitu su prisustvovali i predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, predsedavajući Veću ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija, ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto i ministar spoljnih poslova Republike Turske Mevlut Čavušoglu.
Otvarajući Samit lidera u okviru inicijative Otvoreni Balkan, Predsednik Vučić je poručio da nikada nije više pažnje i energije usmereno na uspeh ovog projekta od osnivanja, te da od uspeha Otvorenog Balkana zavisi i koliko će zemlje članice uspeti da osiguraju dobru ekonomsku budućnost svojih zemalja, kao i učvršćivanje mira i stabilnosti u regionu...


 

Oпширније...
Истраживање о држављанима Републике Србије који живе у иностранству, октобар 2022. године - Обавештење

Обавештавамо да Републички завод за статистику, у периоду од 1. до 31. октобра 2022. године, спроводи: „Истраживање о држављанима Републике Србије који живе у иностранству“.

Позивамо држављане Републике Србије који, са свим члановима свог домаћинства или као самачко домаћинство, живе у иностранству да учествују у истраживању.  Сврха спровођења овог истраживања јесте да добијемо што потпунију слику о бројности и основним демографским, миграторним, образовним карактеристикама наших грађана у иностранству.
Уколико желите да учествујете у истраживању, потребно је да се региструјете и попуните Упитник.

У истом периоду, током октобра 2022. године се у Републици Србији спроводи Попис становништва, домаћинстава и станова. Попис се спроводи само на територији Републике Србије. Држављани РС са пребивалиштем односно боравиштем у РС, као и стално настањени странци са боравиштем у РС, у обавези су да учествују у Попису. У попису се, такође, прикупљају подаци и о члановима домаћинстава који се за време пописа налазе у иностранству (школују се, раде или бораве у иностранству из других разлога). За та лица податке дају чланови њихових домаћинстава у Републици Србији.

У складу са чланом 15. Закона о попису становништва, домаћинстава и станова 2022. године, пописују се "држављани Републике Србије на раду у дипломатско-конзуларним представништвима РС, деловима привредних друштава у иностранству, представништвима Привредне коморе Србије у иностранству, Организацији Уједињених нација, њеним органима и специјализованим агенцијама и другим међународним организацијама, као и члановима њихових домаћинстава који са наведеним лицима бораве у иностранству".Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова