| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

Радно време конзуларног одељења
понедељак - петак
: 10:00 - 13:30

Празници

Адреса:
21 Blackburn Avenue
Ottawa, ON, K1N 8A2
Локација

Телефони:
+1 (613) 233-6289, 233-6280
Факс: +1 (613) 233-7850

twitter - @serbia_canada
 
конзуларно одељење: consulare@serbianembassy.ca
 
конзул:
 

Због актуелне ситуације изазване пандемијом корона вируса, као и ограничавајућих мера које је увела влада провинције Онтарио, Амбасада Републике Србије у Отави је у обавези да поштује епидемиолошке протоколе провинције Онтарио. С тим у вези, обавештавамо вас о следећем:
 
1. Пријем странака се врши искључиво у заказаним терминима.
 
2. Заказивање термина се врши путем е-маила consulare@serbianembassy.ca или позивом на бројеве телефона 613-233-6280 или 613-233-6289
 
3. У просторијама Амбасаде Републике Србије дозвољен је истовремен боравак највише две особе (осим када су у питању малолетна деца која морају бити у пратњи родитеља). 
 
4. Свако лице које улази у просторије Амбасаде мора имати заштитну маску за лице и одговарајуће рукавице.
 
5. Имајући у виду ограничење у раду Амбасаде, услед одлука владе Онтарија и у складу са мерама за заштиту здравља, уз жељу да пружимо све врсте конзуларних услуга, молимо да на време планирате и ускладите своје обавезе и активности са расположивим терминима пријема странака у Амбасади Републике Србије.
Захваљујемо на разумевању.

Међународно квиз такмичење ,,Знаменити Срби“, Фондација ,,Мир Божији“

Пројекат „Знаменити Срби“ је  културна манифестација васпитнo-едукативног карактера која ће се одржати ове године и која има за циљ да окупи младе из Републике Србије, Pепублике Српске, региона, те српске дијаспоре са јединственим циљем, а то је очување српског културног идентитета.

https://www.dijaspora.gov.rs/medjunarodno-kviz-takmicenje-znameniti-srbi/


ОТВОРЕНИ СВИ ГРАНИЧНИ ПРЕЛАЗИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Обавештавамо вас да су од данас, 22.05.2020. године отворени сви гранични прелази Републике Србије и исти функционишу у уобичајеном режиму. 

Укинута је забрана уласка у Р. Србију за све категорије домаћих и страних држављана. Свим лицима која улазе у Р. Србију није потребан негативни ПЦР тест на корона вирус, нити ће бити изречена мера самоизолације. 

Приликом пасошке контроле уручиваће се писмено обавештење о мерама којих се треба придржавати ради спречавања појаве, ширења и сузбијања заразне болести КОВИД-19.

https://www.dijaspora.gov.rs/ulazak-u-srbiju-bez-ogranicenja/

 


 
 
 
Међународно квиз такмичење ,,Знаменити Срби“

Пројекат „Знаменити Срби“ је  културна манифестација васпитнo-едукативног карактера која ће се одржати ове године и која има за циљ да окупи младе из Републике Србије, Pепублике Српске, региона, те српске дијаспоре са јединственим циљем, а то је очување српског културног идентитета.

https://www.dijaspora.gov.rs/medjunarodno-kviz-takmicenje-znameniti-srbi/


 

Oпширније...
ОДЛУКА о суфинансирању пројеката за дијаспору, 08. јул 2020.

Одлука о суфинансирању пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре:

https://www.dijaspora.gov.rs/wp-content/uploads/2020/07/odluka-dijaspora-2020-postpisana.pdfИЗБОРИ ЗА НАРОДНЕ ПОСЛАНИКЕ 2020

Обавештавамо вас да избори за народне посланике Народне скупштине Републике Србије неће бити организовани у Амбасади Републике Србије у Отави, будући да није испуњен услов из члана 52. Закона о избору народних посланика Р. Србије, који предвиђа да се бирачко место може отворити уколико се за гласање пријави најмање 100 лица са бирачким правом.Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова