| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

Радно време Амбасаде

понедељак - петак: 9:00 - 16:00

канцеларија:
secretariat.ottawa@mfa.rs

 

Радно време конзуларног одељења
(рад са странкама)

понедељак - петак: 10:00 - 14:00


конзуларно одељење: 
 consular.ottawa@mfa.rs

Адреса:

21 Blackburn Avenue
Ottawa, ON, K1N 8A2
Локација

Телефони: 
+1 (613) 233-6289, 233-6280

Факс:
 +1 (613) 233-7850

   

Почасни конзули

Празници 
ВАЖНА ОБАВЕШТEЊА

ПРИЈЕМ СТРАНАКА

  • Заказивање термина доласка у Конзуларно одељење Амбасаде могуће је искључиво путем следећег веб сајта: 

ezakazivanje.ekonzulat.gov.rs 

  • Потребно је да дођете најкасније 5 минута пре заказаног термина. Кашњења ће проузроковати аутоматско отказивање. Уколико нећете бити у могућности да дођете у заказано време, потребно је да извршите отказивање термина најмање 2 дана раније путем истог веб сајта.
  • Заказивање није могуће путем телефона или имејла амбасаде.
  • Напомињемо да, као и до сада, за велики број конзуларних услуга није неопходан лични долазак у амбасаду. Лично присуство је неопходно искључиво за подношење захтева за издавање пасоша, давање негативних наследничких изјава, оверу потписа.
  • Свако лице које улази у просторије Амбасаде мора имати заштитну маску за лице.

Захваљујемо на разумевању


Од 1. фебруара, 2023 наши држављани широм иностранства могу да користе нове услуге

Држављани наше земље који живе у иностранству од 1. фебруара, 2023 имају могућност да у амбасадама и дипломатско-конзуларним представништвима Србије, широм света, постану еГрађани и користе електронске услуге на Порталу еУправа euprava.gov.rs, као и порталима apr.gov.rs, lpa.gov.rs, e-zdravlje.gov.rs, moj.esdnevnik.rs, efaktura.mfin.gov.rs и mojaprvaplata.gov.rs

Амбасада Републике Србије у Отави почиње са издавањем параметара и QR кода за инсталирање мобилне апликације ConsentID за коришћење на порталу Е Управе 01. фебруара, 2023. године.

Параметри се издају држављанима Р. Србије који имају важећи идентификациони документ (пасош или лична карта). За издавање параметара и QR кода, обавезно је лично присуство.

 


 
 
15. и 16. ФЕБРУАР 2023, ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДРЖАВНОГ ПРАЗНИКА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
Амбасада Републике Србије у Канади вас позива на специјалну пројекцију Нијагариних водопада у бојама српске тробојке, поводом обележавања Дана државности Републике Србије 15. фебруара 2023. године.
 
Водопади ће бити осветљени црвеном, плавом и белом светлошћу у 22:15 ЕСТ (4:15 по времену у Србији) у трајању од петнаест (15) минута. Имајте на уму да је време осветљавања оквирно и подложно променама у зависности од временских услова.
 
Линк камере за уживо праћење

https://www.earthcam.com/canada/niagarafalls/?cam=niagarafalls_strКОНКУРС за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре, као и матичне државе и Срба у региону

 

Oбавештавамо да је МСП И. Дачић 16. јануара о.г. донео одлуку о расписивању конкурса за суфинасирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачањз веза матичне државе и дијаспоре као и матичне државе и Срба у региону, а који имају за циљ: употребу, учење, чување и неговање српског језика и ћириличног писма, културног, етичког, језичког и верског идентитета и унапређење економске сарадње Републике Србије и дијаспоре, као и матичне државе и Црба у региону.

Увид у расписане конкурсе за суфинансирање пројеката можете извршити на следећим линковима:

www.mfa.gov.rs

www.dijaspora.gov.rs/konkursi.html
 


Oпширније...
Јавни позив за подношење предлога за доделу националних признања за изузетан допринос, резултате и заслуге у области остваривања сарадње и јачања веза матичне државе и дијаспоре, као и матичне државе и Срба у региону

21.11.2022.

Обавештавамо да је министар спољних послова Ивица Дачић, донео одлуку број 361/30-2022/01, дана 16. новембра 2022. године, којом се расписује јавни позив за подношење предлога за доделу националних признања за изузетан допринос, резултате и заслуге у области остваривања сарадње и јачања веза матичне државе и дијаспоре, као и матичне државе и Срба у региону.

Увид у расписани јавни позив може се извршити на следећим линковима:

https://www.mfa.gov.rs/
https://www.dijaspora.gov.rs/lat/uprava-za-dijasporu-konkursi/


Oпширније...
Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова