| |     latinica | english  
Насловна
Контакт
 
 
Радно време:
Понедељак - петак: 9:00 – 17:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама):
09:00 - 13:00 часова  

Адреса:
21 Blackburn Avenue
OTAVA Ontario
K1N 8A2
KANADA
Локација/Мапа  

Телефон:  + 1613 / 233-62-89, 233-6280
Факс:       + 1613 / 233-78-50  

Е-маил: diplomat@serbianembassy.ca
Веб сајт: http://www.ottawa.mfa.gov.rs
 

ИЗБОРИ ЗА ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
 

ОБАВЕШТАВАМО ГРАЂАНЕ КОЈИ СУ СЕ ПРИЈАВИЛИ И ДОБИЛИ РЕШЕЊЕ О ПРИВРЕМЕНОМ УПИСУ У БИРАЧКИ СПИСАК  ЗА ГЛАСАЊЕ У ИНОСТРАНСТВУ, ДА ЈЕ ОДЛУКОМ РЕПУБЛИЧКЕ ИЗБОРНЕ КОМИСИЈЕ У КАНАДИ ОТВОРЕНО ЈЕДНО БИРАЧКО МЕСТО И ТО У ПРОСТОРИЈАМА ГЕНЕРАЛНОГ КОНЗУЛАТА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У ТОРОНТУ:

-  40 EGLINTON AVE. EAST, UNIT 701, 7th FLOOR, TORONTO, ON, M4P 3A2

У СУБОТУ, 01. АПРИЛА 2017. ГОДИНЕ У ВРЕМЕНСКОМ ИНТЕРВАЛУ  ОД 07.00 ДО 20.00 ЧАСОВА.

ОБАВЕЗНО ПОНЕСИТЕ СА СОБОМ ВАЖЕЋИ СРПСКИ ПАСОШ ИЛИ ЛИЧНУ КАРТУ.
 


ПРЕДСЕДНИЧКИ ИЗБОРИ 2017

O Б А В Е Ш Т Е Њ Е ЗА УПИС У БИРАЧКИ СПИСАК ПОДАТКА О ТОМЕ ДА ЋЕ БИРАЧ ГЛАСАТИ У ИНОСТРАНСТВУ

Обавештавају се бирачи који имају боравиште у иностранству да преко дипломатско-конзуларног представништва Републике Србије, најкасније пет дана пре дана закључења јединственог бирачког списка (11. марта 2017. године), могу поднети захтев да се у јединствени бирачки списак упише податак да ће на предстојећим изборима за Председника Републике гласати у иностранству.

Захтев за упис у јединствени бирачки списак податка о томе да ће бирач гласати у иностранству обавезно мора да садржи следеће податке: име, презиме и име једног родитеља бирача; јединствени матични број бирача; општину, односно град и адресу пребивалишта бирача у земљи, као и податке о општини, односно граду и адреси боравишта у иностранству према којој ће бирач гласати на предстојећим изборима.

Дипломатско-конзуларно представништво Републике Србије коме је поднет захтев за упис у јединствени бирачки списак податка о томе да ће бирач гласати у иностранству доставља захтев надлежној општинској, односно градској управи по месту пребивалишта бирача у земљи.

По доношењу решења да ће бирач на предстојећим изборима гласати према месту боравишта у иностранству и упису тог податка у јединствени бирачки списак, бирач се не уписује у извод из јединственог бирачког списка по месту пребивалишта у земљи, односно уписује се у извод из јединственог бирачког списка према месту боравишта у иностранству.

Указује се да се податак о томе да ће бирач гласати у иностранству може уписати у јединствени бирачки списак само за лице које је већ уписано у јединствени бирачки списак.

У случају да лице које има бирачко право није уписано у јединствени бирачки списак за одлучивање по захтеву за упис податка о томе да ће бирач гласати у иностранству, неопходно је претходно спровести поступак уписа у јединствени бирачки списак. Захтев за упис у јединствени бирачки списак, истовремено са захтевом за упис податка да ће бирач гласати у иностранству, подноси се дипломатско-конзуларном представништву Републике Србије које оба захтева доставља надлежној општинској, односно градској управи према последњем пребивалишту подносиоца захтева пре одласка у иностранство, односно последњем пребивалишту једног од његових родитеља.

Такође, обавештавају се бирачи који имају боравиште у иностранству да могу преко дипломатско-конзуларног представништва Републике Србије поднети општинској, односно градској управи по месту њиховог пребивалишта у земљи захтев за давање обавештења о подацима који су о њима уписани у јединствени бирачки списак.

Увид у јединствени бирачки списак може се извршити и електронским путем на званичној интернет страници Министарства државне управе и локалне самоуправе –  www.mduls.gov.rs, уношењем податка о јединственом матичном броју грађана.

Драги посетиоци,
Драги канадски пријатељи,
Драги сународници,


Као велику част сам прихватио дипломатску мисију амбасадора Републике Србије у Канади као професионални и лични изазов. Част ми је да службујем у Г7 / Г8 земљи, земљи која је ослонац демократског и слободног света, пионир мултикултурализма, која је шест пута била чланица Савета безбедности УН, чије је глобално економско присуство и политичко ангажовање  у међународној заједници опште признато.

Обе земље, и Србија и Канада, су се бориле раме уз раме као савезници у Првом и Другом светском рату. Били смо на правој страни историје, платили велику цену и претрпели велике људске и материјалне губитке. Слични изазови постоје и данас.
Данас, Србија испуњава своју улогу лидера у промовисању стабилности у региону Западног Балкана и Југо-источне Европе и истовремено даје свој допринос светском миру учествујући у шест УН и две ЕУ међународне мировне мисије.

Cа јасним програмом за пуноправно чланство у ЕУ 2020 године, које обухвата структурне, политичке и економске реформе, као и дубоке промене у српском друштву, ми желимо трансформацију наших потенцијала у капацитете.

Српска економија се опоравља споро али сигурно, и недавно склопљен пословни договор о извозу кола из Србије за Канаду, преко Застава-Фиата у оквиру Фиат-Крајслер пројекта, је уједначио нашу економску и привредну размену. Са друге стране, већи број канадских инвеститора је већ присутна на српском тржишту, посебно из сектора канадске експертизе - рударства, енергетике и пољопривреде. Они су добро познати по стручности и пословном интегритету. Мој задатак је да њихов број увећам, као и да отворим врата за српске привреднике у Канади, посебно у домену информатичких технологија и производње хране.

Ја сам поносан што могу да Вас поздравим у име више од 150.000 представника српске заједнице у Канади. Жеља за бољим животом или тешка времена су их довели овде. Шанса за успех, могућност да се у Канади живи од свог рада, поштено ради и заради, као и отворено друштво их је задржало. Они су међу вама или су ваши први суседи.

Драги пријатељи,
Савезништво нас је спајало кроз историју,
Модерна времена и глобализација су нас учиниле суседима,
Заједнички интерес родио је партнерство,
Нека га будућност потврди.

Живела Србија, живела Канада!


 


Предаја акредитива Михаила Папазоглуа у Отави


Папазоглу предао акредитиве

Нови амбасадор републике Србије у Канади Михаило Папазоглу предао је акредитиве Дејвиду Џонстону, федералном представнику монарха-краљице Елизабете друге у Ридо Холу у Отави. Амбасадор Папазоглу пренео је поздраве руководства Србије и потврдио спремност Србије за јачање билатералних односа. Он је, такође, нагласио значај успостављања конкретних корака у сарадњи две државе у решењу визног режима, како се не би стално кретало од почетка.
Амбасадор Папазоглу је истакао да је акценат у односу између две земље на економској сарадњи, и објаснио да је извоз Фијата избалансирао економску размену између Канаде и Србије. Он је Џонстона подсетио да су Канада и Србија биле савезеници у оба светска рата и то на правој страни, а на будућности је да да печат тој сарадњи. Амбасадор Србије поново је упутио позив Канади да узме учешће на међународној донаторској конференцији коју заједно организују Србија и Босна и Херцеговина 16. јула у Бриселу. Иначе, до краја године, очекује се посета министра иностраних послова Канаде Џона Берда Србији.
Званични представник краљице Елизабете ИИ Дејвид Џонстон честитао је амбасадору Папазоглу на првој дипломатској мисији у улози амбасадора.
- Сигуран сам да ће ваше богато дипломатско искуство као и то што говорите енглески и француски бити ваше предности на дужности овде у Канади. Надам се да ћете наћи начина да са нама Канађанима поделите ваше знање о српској култури, а сигуран сам да ћете у нама имати заинтересовану публику за нова сазнања, рекао је Џонстон приликом предаје акредитива новог амбасадора Србије.

Порука народу Србије

Џонстон је замолио амбасадора Папазоглуа да пренесе симпатије и добре жеље народу Србије у моменту када се суочава са последицама трагичних поплава у земљи.
- Снажна повезаност наша два народа стварају основу за успостављање веза и односа на економском, образовном и културном плану и ја са задовољством очекујем њихово унапређење у наредним годинама, истакао је приликом предаје акредитива амбасадора Папазоглуа.

http://www.vesti-online.com/Dijaspora/drzava/Kanada/Vesti/415909/-Papazoglu-predao-akreditive


Њ. Е. Ивица Дачић, ППВ и МСП и Џастин Трудо, Премијер Канаде, Самит франкофоније у Антананариву, Мадагаскар, новембар 2016 Њ. Е. Ивица Дачић, ППВ и МСП и Мишел Жан, Генерални секретар, Самит франкофоније у Антананариву, Мадагаскар, новембар 2016

Њ. Е. Ивица Дачић, ППВ и МСП и Стефан Дион, 75 година од успостављања дипломатских односа, Отава, 15. новембар, 2016


Г. Геоф Реган, Њ. Е. Ивица Дачић, ППВ и МСП, г. Џорџ Фуреј и Њ.Е. Михаило Папазоглу, Амбасадор, 75 година од успостављања дипломатских односа , Отава, 15. новембар, 2016


Пријем - г-ђа. Ђурђа Папазоглу, Њ.Е. Михаило Папазоглу, г-ђа. Трудо и г. Џастин Трудо,  Децембер 2015, Отава


Г. Ивица Дачић, ППВ и МСП Републике Србије и г. Стефан Дион, Министар иностраних послова Канадe, Mинистарски састанак ОЕБС, 3. и 4. децембар, 2015 у Београду, Србија


Комеморација 75 година од успостављања дипломатских односа између  Канаде и Србије - 1941 - 2016


Групна фотографија снимљена поводом љубазношћу Састанак са шефова мисија Европске групе чији је домаћин часног Степхане Дион , министар спољних послова , 17. јуна 2016


Њ. Е. Михајло Папазоглу са бившим премијером г.  Жан Кретиеном,  Отава, септембар 2016 


 

 

Премијер Канаде, Стивен Харпер и Њ.Е. Михаило Папазоглу, Амбасадор Републике Србије на обележавању стогодишњице почетка Првог светског рата за Велику Британију и земље Комонвелта, 4. август 2014.   Амбасадор Србије, Њ.Е. Михаило Папазоглу у куртоазној посети председнику Доњег дома канадског парламента, господину Ендру Ширу, 28. октобар 2014.

 

 

 

 

 

Њ.Е. Роберт Николсон, Министар спољних послова Канаде и Њ.Е. Михаило Папазоглу, Амбасадор Републике Србије, на прослави 70-тог Српског дана и Видовдана у Нијагари, 28. јуна 2015. године.   Бивши Министар спољних послова Канаде, Џон Берд и Њ.Е. Михаило Папазоглу, Амбасадор Републике Србије, на прослави Дана државности Канаде, 1. јул 2014.
 

   

     

             

                   
Амбасадор Р.Србије, Њ.Е. Михаило Папазоглу са генералним секретаром Међународне организације франкофоније, Микаел Жан, на Дипломатском балу, 9. децембар 2014.  

Амбасадор Р.Србије, Њ.Е. Михаило Папазоглу у куртоазној посети градоначелнику Отаве, господину Џим Вотсону, којом приликом је уручио заставу Србије, 19. август 2014.
 

Церемонија уручивања ратификационог инструмента Мултилатералног споразума о комерцијалним правима у вандредном саобраћају у Европи, на слици гђа Марина Гавански, Њ. Е. Михаило Папазоглу, Амбасадор и Генерални секретар гђа. Фанг Лиу, Монтреал, 21. март, 2017

Амбасадор Папазоглу са генералним секретаром Организације међународног цивилног ваздухопловства (ИКАО), господином Рајмондом Бенџамином, на прослави 70. годишњице потписивања Конвенције о међународном ваздушном саобраћају (Чикашка конвенција), у седишту ИКАО-а у Монтреалу, 5. децембар 2014.

Потписивање Писма пријатељства, градоначелник Нијагаре Џим Диодати и градоначелник Краљева Томислав Илић са Њ.Е. Михаилом Папазоглу, 26. октобар, 2015 у Нијагари

 

 

Oпширније...
Контакт
Контакт
Празници
Почасни конзули