| |     latinica | english  
Насловна
Поздравна реч амбасадора

Поштовани посетиоци, драги Канађани, драги сународници, добродошли на наш сајт.

Са великим задовољством и огромним поносом сам дошао у Канаду да представљам Републику Србију, као њен амбасадор. Моји сарадници и ја у потпуности разумемо изазове које пред нас ставља географска удаљеност Србије и Канаде, али управо је наш задатак да будемо мост који ће нас приближити. Историја нам потврђује да смо у највећим искушењима били савезници и партнери, што смо и данас. Најчвршћу везу између две државе чине управо наши грађани који живе и раде у Канади, те њима посвећујемо посебну пажњу.
У очекивању да се две земље заиста ускоро и повежу директном авио линијом, наставићемо да радимо на приближавању наших привредних субјеката, кроз трговину и инвестиције, јачању билатералних политичких веза, као и културне, спортске и научне сарадње. Свесни смо свих изазова у време данашње светске пандемије, што нас, још једном, подсећа да су здравље и безбедност људи приоритет.
Амбасада ће наставити да буде на услузи нашим грађанима који живе и раде у Канади, као и на унапређењу свих конзуларних услуга.
Посебно се радујемо што ћемо 2021. године обележити, надамо се у бољим условима, осамдесет година успостављања дипломатских односа између Србије и Канаде.
У нади да ћете нам помоћи предлозима, сугестијама и примедбама да рад Амбасаде подигнемо на виши ниво.


С поштовањем,

Дејан Ралевић
амбасадор Републике Србије у Канади

Живела Србија, живела Канада!
 Амбасадор
Поздравна реч амбасадора
Биографија