| |     latinica | english  
Насловна
Достављање поштом

ДОСТАВЉАЊЕ ПОШТОМ

Захтеви за појединим услугама ове амбасаде могу се послати поштом. Избор компаније поште је на вама. Водите рачуна да приликом слања обезбедите да пошиљка има свој јединствени број (Tracking number), како бисте могли да је пратите и сазнате када нам је уручена. Осим тога, јединствени број обезбеђује да, у случају губитка ваше пошиљке, будете у могућности да нестанак пријавите, те ће пошта моћи да је пронађе и поново усмери на адресу примаоца. Није мали број случајева да се ово десило.

Приликом подношења захтева, обично вам тражимо да уз документацију и таксу, доставите и коверту којом ћемо вам документа вратити на вашу кућну адресу. Ради детаљнијег објашњења наводимо више опција:

  • у канадској пошти Canada Post можете купити коверат који већ има број за праћење (Tracking number) Можете одмах купити два, и то један за слање документације амбасади, а други да ставите унутар провог који ће амбасада употребити да вам ваша документа врати. Обавезно попуните своју адресу у Канади на повратној коверти. Изгледа овако:

  • осим ове, можете користити и било коју другу компанију, попут FedEx, UPS, Purolator и сличне. У том случају не морате нам слати повратну коверту, већ само повратни Shipping Label - папир на којем је ваша адреса већ одшампана и има број за праћење, а коју добијате у њиховој испостави приликом плаћања услуге испоруке поште од адресе амбасаде до ваше кућне адресе у Канади. По завршетку конзуларне услуге, Амбасада ће позвати изабрану компанију ради преузимања пошиљке.
  • уколико је, због хитности, потребно да Ваша документа, након извршене услуге амбасаде, буду послата некој особи или институцији у Р. Србији, приложите адресиран Shipping Label са плаћеном поштарином до Србије. У том случају можете користити и услуге компанијa DHL, FedEx и UPS јер све оне имају своје канцеларије и у Р. Србији. По завршетку конзуларне услуге, Амбасада ће позвати изабрану компанију ради преузимања пошиљке. Услуге компаније Canada Post су се показале као непоуздане за слање у Р. Србију јер не испоручују примаоцу на руке, те се деси да се пошиљка никада не испоручи. Осим тога, подаци о корацима отпреме (успутним локацијама) нису поуздани ни потпуни чим пошиљка напусти Канаду.

Све наведено је написано према искуству колега који раде у Конзуларном одељењу ове Амбасаде и не обавезују вас на одређени избор. Амбасада нема ниједан вид пословне сараднње са било којом од наведених компанија.


Верзија за штампу
Конзуларне услуге
Конзуларна надлежност
Заказивање термина
еУправа
Плаћање и ценовник
Пребивалиште
Путне исправе
Овера докумената
Матичне књиге
Држављанство
Царина
Издавање виза
Војна обавеза
Остале конзуларне услуге
Конзуларне услуге за држављане Црне Горе