| |     ћирилица | english  
Naslovna
Pozdravna reč ambasadora

Poštovani posetioci, dragi Kanađani, dragi sunarodnici, dobrodošli na naš sajt.

Sa velikim zadovoljstvom i ogromnim ponosom sam došao u Kanadu da predstavljam Republiku Srbiju, kao njen ambasador. Moji saradnici i ja u potpunosti razumemo izazove koje pred nas stavlja geografska udaljenost Srbije i Kanade, ali upravo je naš zadatak da budemo most koji će nas približiti. Istorija nam potvrđuje da smo u najvećim iskušenjima bili saveznici i partneri, što smo i danas. Najčvršću vezu između dve države čine upravo naši građani koji žive i rade u Kanadi, te njima posvećujemo posebnu pažnju.
U očekivanju da se dve zemlje zaista uskoro i povežu direktnom avio linijom, nastavićemo da radimo na približavanju naših privrednih subjekata, kroz trgovinu i investicije, jačanju bilateralnih političkih veza, kao i kulturne, sportske i naučne saradnje. Svesni smo svih izazova u vreme današnje svetske pandemije, što nas, još jednom, podseća da su zdravlje i bezbednost ljudi prioritet.
Ambasada će nastaviti da bude na usluzi našim građanima koji žive i rade u Kanadi, kao i na unapređenju svih konzularnih usluga.
Posebno se radujemo što ćemo 2021. godine obeležiti, nadamo se u boljim uslovima, osamdeset godina uspostavljanja diplomatskih odnosa između Srbije i Kanade.
U nadi da ćete nam pomoći predlozima, sugestijama i primedbama da rad Ambasade podignemo na viši nivo.


S poštovanjem,

Dejan Ralević
ambasador Republike Srbije u Kanadi


Živela Srbija, živela Kanada!

 Ambasador
Pozdravna reč ambasadora
Biografija